Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
***ΟΣΠΡΙΑ***
Σελίδα 1 από 1 • Μοιραστείτε •
***ΟΣΠΡΙΑ***
Όσπρια ονομάζονται οι αποξηραμένοι καρποί μιας ολόκληρης κατηγορίας φυτών, που ανήκουν στην τάξη των Λεγκουμινωδών. Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων.
Ανάμεσα στα όσπρια, που καταναλώνει άμεσα ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, τα μπιζέλια, τα φιστίκια κλπ. Στην κατηγορία των όσπριων, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διάφορων καταναλωτικών προϊόντων, την πρώτη και βασική θέση κατέχει η σόγια. Από τη σόγια παρασκευάζονται σήμερα πάνω από 120 διαφορετικά καταναλώσιμα από τον άνθρωπο προϊόντα μεταξύ των οποίων κρέας, τυρί, γάλα, κακάο, βούτυρο κλπ. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν ο βίκος, τα λαθούρια, μερικά είδη λούπινων κλπ. Το βασικό χαρακτηριστικό των οσπρίων είναι ότι περιέχουν μεγάλο ποσοστό από πρωτεΐνες, που αποτελούν βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Η σόγια και τα φιστίκια περιέχουν ακόμη και λάδι.
Τα όσπρια είναι γνωστή τροφή των ανθρώπων από τα πολύ παλιά χρόνια. Οι πρωτείνες που περιέχουν μερικά, όπως είναι η σόγια, τα φασόλια κλπ. μπορούν να υποκαταστήσουν ως ένα βαθμό τις ζωικές πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για τη διατροφή του ανθρώπου. Παράλληλα, περιέχουν μεγάλο ποσοστό κυτταρίνης που τα κάνουν να είναι δύσπεπτα, και τελείως ακατάλληλη τροφή για όσους υποφέρουν από διάφορες στομαχικές ανωμαλίες.
Ανάμεσα στα όσπρια, που καταναλώνει άμεσα ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, τα μπιζέλια, τα φιστίκια κλπ. Στην κατηγορία των όσπριων, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διάφορων καταναλωτικών προϊόντων, την πρώτη και βασική θέση κατέχει η σόγια. Από τη σόγια παρασκευάζονται σήμερα πάνω από 120 διαφορετικά καταναλώσιμα από τον άνθρωπο προϊόντα μεταξύ των οποίων κρέας, τυρί, γάλα, κακάο, βούτυρο κλπ. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν ο βίκος, τα λαθούρια, μερικά είδη λούπινων κλπ. Το βασικό χαρακτηριστικό των οσπρίων είναι ότι περιέχουν μεγάλο ποσοστό από πρωτεΐνες, που αποτελούν βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Η σόγια και τα φιστίκια περιέχουν ακόμη και λάδι.
Τα όσπρια είναι γνωστή τροφή των ανθρώπων από τα πολύ παλιά χρόνια. Οι πρωτείνες που περιέχουν μερικά, όπως είναι η σόγια, τα φασόλια κλπ. μπορούν να υποκαταστήσουν ως ένα βαθμό τις ζωικές πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για τη διατροφή του ανθρώπου. Παράλληλα, περιέχουν μεγάλο ποσοστό κυτταρίνης που τα κάνουν να είναι δύσπεπτα, και τελείως ακατάλληλη τροφή για όσους υποφέρουν από διάφορες στομαχικές ανωμαλίες.

http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/
http://randevou-ston-aera5.free-game-talk.com
ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!
Aννα- Αdmin
- Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 53
Τόπος : Αθήνα
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
1 πακέτο φασόλια γίγαντες
2 φλυτζάνια λάδι
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3-4 ντομάτες ώριμες
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα μουσκεύουμε απο την προηγούμενη μέρα σε κρύο νερό. Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου.
Βάζουμε το λάδι σε ταψί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν. Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα προσθέτουμε στο ταψί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον πελτέ και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να χυλώσουν και να μείνουν με την σάλτσα τους. Τρώγονται πολύ ευχάριστα ακόμα και κρύα...
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com
2 φλυτζάνια λάδι
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3-4 ντομάτες ώριμες
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα μουσκεύουμε απο την προηγούμενη μέρα σε κρύο νερό. Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου.
Βάζουμε το λάδι σε ταψί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν. Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα προσθέτουμε στο ταψί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον πελτέ και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να χυλώσουν και να μείνουν με την σάλτσα τους. Τρώγονται πολύ ευχάριστα ακόμα και κρύα...
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com

http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/
http://randevou-ston-aera5.free-game-talk.com
ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!
Aννα- Αdmin
- Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 53
Τόπος : Αθήνα
ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
1/2 κιλό ρεβύθια
1 κρεμμύδι ξερό
Άνιθο
Χυμό λεμονιού
Δενδρολίβανο Aλάτι,
πιπέρι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 15 ώρες τουλάχιστον , αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
Βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες τα ρεβύθια ,μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο. Αφαιρούμε την γάζα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι -κομένο σε ροδέλες - τον άνιθο και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί. Δηλαδή τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, τον άνιθο και τον χυμό λεμονιού.
Ψήστε για τουλάχιστον 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
πηγή: forher.gr
1 κρεμμύδι ξερό
Άνιθο
Χυμό λεμονιού
Δενδρολίβανο Aλάτι,
πιπέρι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 15 ώρες τουλάχιστον , αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
Βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες τα ρεβύθια ,μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο. Αφαιρούμε την γάζα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι -κομένο σε ροδέλες - τον άνιθο και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί. Δηλαδή τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, τον άνιθο και τον χυμό λεμονιού.
Ψήστε για τουλάχιστον 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
πηγή: forher.gr

http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/
http://randevou-ston-aera5.free-game-talk.com
ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!
Aννα- Αdmin
- Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 53
Τόπος : Αθήνα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική