Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

***Κορμός με μαλακιά μαρέγκα και βατόμουρα***

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

***Κορμός με μαλακιά μαρέγκα και βατόμουρα***

Δημοσίευση  Aννα Την / Το 25.01.10 18:12



150 γρ. ασπράδια αυγών (από 5 μεσαίου μεγέθους αυγά)
300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε σαντιγί
500 γρ. βατόμουρα (φρέσκα βρίσκουμε σε επιλεγμένα μανάβικα αλλά και στο τμήμα μαναβικής ορισμένων μεγάλων σούπερ μάρκετ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα, που θα αναζητήσουμε στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ ή σε επιλεγμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν)
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε καλά τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ. Στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 60° C ή να το αισθανόμαστε στο δάχτυλο καυτό.
Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μεγάλο μπολ) και το χτυπάμε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) έως ότου γίνει μια αρκετά σφιχτή μαρέγκα. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν ανασηκώνοντας το σύρμα «αφήνει» μύτες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Βάζουμε πάνω σε μια λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και απλώνουμε τη μαρέγκα σε ορθογώνιο διαστάσεων 30x40 εκ. περίπου. Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, έως ότου η μαρέγκα πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Με πολλή προσοχή γυρίζουμε ανάποδα τη μαρέγκα με τη λαδόκολλα πάνω σε μια άλλη λαδόκολλα και ξεκολλάμε προσεκτικά την πρώτη. Απλώνουμε πάνω στη μαρέγκα την άγλυκη σαντιγί και στη συνέχεια σκορπίζουμε τα φρούτα.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, ανασηκώνουμε τη μία πλευρά της μαρέγκας και τυλίγουμε πολύ προσεκτικά τη μαρέγκα σε ρολό. Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.
Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε με σος βατόμουρων που για να τη φτιάξουμε μόνοι μας κάνουμε το εξής: Πολτοποιούμε 500 γρ. από τα φρούτα, σουρώνουμε και βράζουμε τον σουρωμένο πολτό με 100 γρ. ζάχαρη για 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού).






















http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/


http://randevou-ston-aera5.free-game-talk.com

ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!


avatar
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 53
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randevou-ston-aera5.free-game-talk.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης